TikTok wprowadza funkcję "legacy account", która pozwala użytkownikom zawczasu określić, co ma stać się z ich profilem po śmierci. Można wskazać zaufaną osobę, która przejmie określone uprawnienia do zarządzania kontem albo zdecydować o jego całkowitym usunięciu.